Sorry

Förlåt för hur bloggen ser ut.. Har gjort en ny header och skulle sätta upp den men det blev nå fel och jag fattar inget så hela headern har försvunnit.. Aja ska försöka fixa den om jag kanska får hjälp av tilda att sätta ut den? ;)
Tilda är verkligen grym på sånt och hjälper mig mycket när bloggen krånglar och jag inte vet vad jag ska göra så därför länkar jag hennes blogg så ni får se hennes super snygga header!! :D
 
http://myponnyworld.blogg.se
 http://myponnyworld.blogg.se
http://myponnyworld.blogg.se

OS silver!

Tycker Sara och hennes häst gjorde riktigt bra ifrån sig idag med ett silver! Dock lite synd att hon rev sista hinder då hon då hade tagit guldet men silver är ändå bra :)


Godmorgon alla!

Har nyss vaknat. Ligger här i sängen hemma hos Jonna. Sov där inatt. Hon ligger just nu och sover fortfarande så passar på att uppdatera lite :) Idag ska embla ridas. Är hopplektionen för Hannah i nansta idag men jag kommer inte vara med då jag fortfarande har lite ont i knät när jag rider. Vill blir riktigt bra nu! Så jag rider ut idag igen. Har gjort de nu flera dagar i rad. (sen i lördags). Mycket bra mental träning för hästarna!


Hej!

Har legat i hängmattan och kollat i hööks katalogen nu på eftermiddagen. Mycket fint i den men samtidigt mycket samma saker som alltid finns i den katalogen. Får se om jag beställer hem något :) Nu ska jag iväg till enånger och kolla när syster spelar match!


Ridit

Har nyss kommit hem från stallet. Red embla med en annan tjej som heter Ronja som också har häst i stallet. En mysig tur med mycket varierande saker ;) vi red först intervall träning upp för en lång backe två gånger sen red vi in på en ridbana för hon skulle ta och testa höger galoppen på hennes ponny så vi var där ca 15 min. Jag jobbade embla i skritt och trav. Mjuk och fin var hon. Sen red vi vidare upp på en stig där vi i stallet fixat så att man kan lägga upp skogshinder på stigen och hoppa så hennes mamma la upp ungefär 6 hinder på rad som vi hoppade över. Snacka om att embla tycker det är kul! Hon blir så jäkla taggad och drar på! Sen skrittade vi av dom länge på väg hem. Blev en riktig konditions tur idag, det är bra. Sånt behöver hästarna. Var ute i ca 1timme och 45 min :)


DRESSYR!

Nu tänkte jag ta upp punkten dressyr för er enligt mig.
 
Hur viktigt är egentligen dressyren för dig som är hoppryttare?
För mig är dressyren väldigt viktigt att den funkar. För har man inte dressyren vad ska man då träna på? Jag anser inte att hoppning bara är att hoppa en bana på snabbast tid och vinna utan det funkar inte så i längden. Kan man de mesta i dressyren så funkar oftast hoppningen så himla mycket bättre. Då menar jag inte att man ska kunna tex piaffer, passage osv utan de andra om ni förstår.
De bästa i dressyren enligt mig är att ha hästen på tygen och att den arbetar där i form och inte bara har huvudet där nere. Jobbas hästen på tygen så kan den arbeta med mycket mycket utifrån de. Det är så bra om man har hästen i form och kan ställa, böja, flytta den osv. Har man hästen som inte kan gå på tygen så är nog oftast den oarbetsvillig, stel eller har svårt med de om den har trångt mellan ganachen.
Sen visst det går väl att ställa och böja en häst utan att gå på tygel men den enligt mig arbetar mycket mer och blir mer lösgjord och får bra muskler om den jobbar utifrån att gå på tygel och arbeta där.
 
Allt är så viktigt med dressyren, tränar jätte mycket dressyr och försöker hålla henne mjuk och smidig så man inte tar den mjukgörande dressyrpasset när man ska rida dressyr utan håller efter. Det är lättast så och nog schystast mot hästen och inte sitta och nöta och nöta på att hästen ska bli mjuk varje gång det är dressyrpass som gäller bara för att man inte hållit efter och jobbat alldeles för lite dressyr.
Det är ju då det blir tråkigt. Lika så för hästen. Träning ska vara kul!
Det tycker jag iallafall, allt är ju skit kul, det är ju så de ska vara! :D
 
 
 

Coola tjejer ;-)


Söndag

Solig dag! :D
Red på morgonen bland massor av insekter.. Usch det är så synd om hästarna när dom blir biten hela tiden!
Men soligt och riktigt sommarväder var det ju iallafall :D
Red i skogen men mamma på cyken i sällskap. Knät mycket bättre idag, red med hoppläder hela vägen då jag använde hoppsaden idag. De kunde jag inte igår då jag fick ha väldigt långa stigläder.
 
Sen har jag cyklat ner till dellen och tagit mig ett dopp, ganska kallt men jag är inte sån värst badkruka ;)
Har haft en mysig dag hemma ute i sommarvädret, precis som det ska va!
Önskar att de skulle kunna komma fler sånna dagar.
Tog även ett källs dopp i sjön.
 
Nu sitter jag här i sängen och ska snart sova. Ska bli bättre på att blogga nu så tänkte fylla ut med lite tidsinställt imorgon och får hoppas att de blir bra. Har inte största lusten att sitta inne vid datan soliga dagar.
 
Men nu ska jag sova, godnatt!
 

Godnatt!

Har nyss kommit hem från hudik kalaset. Kollade endast på Loreen som jag tyckte var super bra!
Kan inte riktigt säga om Timbuktu eller Loreen var bäst för båda var bra på deras sätt men jag gillar nog Timbuktus låtar och dessutom är han nog lite mer ''känd'' Loreen men jag tycker hon är sjukt cool också!
 
Rider imorgon bitti skulle jag tro. Rider ut i skogen då jag inte kan göra så mycket mer med mitt knä. Men hoppas på en till förbettring imorgon då jag blivit lite bättre vaje dag. Skulle tro att jag kan gå nästan helt rent imorgon också!
Nu ska jag hoppa neri sägen, skit trött!
Godnatt :)
 

Ridit

Red ut i skogen idag. Embla var super mjuk och fin. Pigg och framåt! Dock var jag inte den bästa på att rida. Då i torsdags på tävlingen jag fasande med knät i en infångare på ärvarvet. Fick en ordentlig smäll och har svårt att böja på benet riktigt. Embla klarade sig men det var mig den tog i.. Svullen och stel men bättre och bättre blir för varje dag som går. Men jag gör så gott jag kan uppe på ryggen och biter ihop och försöker göra de mesta som går bra att göra. Embla och main top har fått en ny super härlig beteshage med mer gräs i eftersom det började ta slut i dom andra. Nu ska jag in till stan men två kompisar på hudik kalaset :)


Tävlingen

Kunde inte gått bättre!
Så sjukt fin ponny. Hoppade LC som gick super. Noll fel och vinst! :D
Hoppade en till LC med laget och nollade grunden :)  Inget lag behövde hoppa omhoppning för hudik laget hade redan vunnit.  Även vann laget div 2 omgången så idag åkte jag hem med tre gulblåa rosetter. Dom alla förtjänar Embla!
Så himla stolt över henne idag <3
 
 
 
 
 
 
 

Bara sova kvar!

Nu är allt fixat till imorgon. Var nyss i stallet och släppte in Embla, gjorde henne skinande ren!
Är riktigt taggad til imorgon :D Tilda följer med och hjälper till och fotar. Tur man har henne ;)
Nu  är det bara mig själv som är kvar. Ska duscha nu och ska sen fika och kika lite på tv som jag inte gjort på tusen år.
Håll tummarna för oss imorgon :)
 

Jag är med och tävlar!

Här är jag med och tävlar http://wilmafur.blogg.se/2012/july/tavling-vinn-design-fran-anna-form.html#comment
var med du också!

This or that

kör på lite this or that frågor för att jag inte har så mycket att skriva om..
 
brun sadel/ svart sadel
dressyr sadel/ hoppsadel
skimmel/ svart
ridhus/ ute bana
trav/ galopp
equiline schabrak/ JW schabrak
hoppa mur/ hoppa vatten matta
c-ponny/ d-ponny
bläs/ inte bläs
LC/ LB
schabrak/ vojlock
spån/ torv
 
    
 
 

Bollnäs 26/7

Datum: 26 Juli 2012
Gren: Hoppning
Tävling: "Bollnäs Hästvecka" Lokal/Regional/Nationell
Namn: Ellen Larsson
Klubb: Hudiksvalls rid&pk
Ponny: Embla
Kategori: C
Klasser: LC & LC med laget
Transport: Värmlandsvagnen
TILL HÄSTEN/PONNYN
Schabrak/Vojlock: Rött JW
Luva: Röd JW (kanske) 
Transportskydd: Hansbo
Benskydd: Svarta eskadron
Sadel: Dominus hoppsadel
Träns: JW
Täcke: (Eventuellt) - Hansbo
Grimma: Röd/blå JW
TILL MIG SJÄLV
Ridbyxor: vita
Tröja: Kingsland
Kavaj: Marinblå (kanske) 
Jacka: -
spö: -
Vantar/Handskar: - vet inte ;)
Hjälm: Charles Owen Wellington
Stövlar: Mountain horse
Ridstrumpor: 
Sporrar: -Ja
Väst: Svart Racesafe.
 

Hoppningen igår

Hoppade ju för Hasse igår. Embla var jätte pigg och stark!
Inte så konstigt då hon inte hoppat på ett tag då hon haft sommarvila. Började att jobba mycket med förhöjda bommar och travhoppning. Gjorde mycket halter. En jätte bra lydnadsövning. Lite svårt för mig då när hon var så het och på hela tiden men det var ju rätta övningen när hon var så!
På slutet hoppade vi en bana med lite allt möjligt i. Trippelbarr, titthinder och tre kombination som hon klarade klockrent :) Banan låg på 90/95 och de klarde hon som inget!
Mycket nöjd :)
 
Idag ska hon skrittas en sväng i skogen. Och jag ska packa och göra ordning allt inför tävling imorgon, taggad! :D
Nu ska jag städa transporten osv.
 
http://alvatrane.blogg.se, Alva har fotat bilderna!
 

Finaste!


Godmorgon!

Har vaknat för ett tag sen och sitter här hemma hos Alva nu.
Tycker inte alls det är nå bra väder idag som dom dom sa. Vi får väl hoppas på bättre under dagen!
Som jag skrev igår, hoppar för Hasse på Embla ikväll så idag har hon en skön sovmorgon och en lugn förmiddag i hagen med killen Main Top ;)
Nu ska jag och Alva gå ut och hoppa studsmatta ;))))
 

Haha

Sitter här med Alva och ska välja ut något schabrak som är snyggt att lägga ut på bloggen och jag väljer de här nedan för jag tycker det var super gulligt och färgen skulle passa Embla så bra. Tänk på en mörk fux, visst skulle det bli gulligt men Alva har inte sett fulare scharbrak säger hon, speciellt färgen! ;)
haha ganska kul faktiskt!
 

Hej alla!

Red Embla imorse. Jäklar vad pigg on var. Riktigt maffig ponny!
Nu sitter jag här med Alva och Elvira. Sover här inatt :) 
Imorgon sägs det att det ska bli toppen väder så då ska jag steka hela dagen! Och på kvällen är det hoppning privat lektion för Hasse. Var längesen jag hoppade för han. Ska bli jätte kul. Han har så roliga övningar :D
Nu ska vi väl hitta på något, hej då!
 

Dagen

Klev upp och åt frukost ute i solen och sola även en liten stund. Åkte sen till stugan och var där idag.
Åkte hem på eftermiddagen och var hemma och inte gjorde så mycket. På kvällen red jag Embla 45 min hårt dressyrpass på ridbanan. Hon var super fin idag! 100% :D
Skrittade av läääände efter! Hon och Main Top står inne alla nätter fram tills på torsdag för att vila upp sig och ta det lugnt på nätterna och sova riktigt. Då jag ska tävla på torsdag. Huuuu viktig tävling!
Även att jag kanske efter anmäler mig till fredagen beronde på hur det känns på torsdag. På torsdag har jag fått frågan om att vara med i lagets sista tävling. Så jag startar först en vanlig LC och sen LC med laget. Första LC är mest för att bara värma upp för allvaret ;)
Antlagligen om det går vägen så anmäler jag mig till fredag en klass bara, och då startar vi en LA men det är bara om det går bra! Känns något pytte lite fel så startar jag inte då jag har tid på mig och vill inte stressa. Jag hinner vi har flera år på oss!
Nu ska jag sova, godnatt! :D
 
  

Svar på frågestund!

FFrån http://alvatrane.blogg.se
1. .Dina mål med Embla 2013?
2. Är du kär?
3. Vem litar du på till 110%?
4. Har du nån killbästis?, Om ja vilken?
5. Vem känner dig bäst?
6. Kan du videoblogga nån dag?
7. Vad ska du ha för häst/ponny efter Embla?
8. Vilket gymnasium ska du gå på?
9. Är du nöjd över hur då ser ut?
10. Vad skulle du vilja ändra med dig själv?
11. Har du varit riktigt kär nån gång?
Svar:
1. kval
2. nej
3. jag litar nog på alla mina vänner
4. Min barndomsvän Jonas och Tom Hellberg
5. jag vet inte riktigt, har många vänner som är lika bra på olika sätt
6. nja, kanske kommer upp någon gång men måste fixa med video grejs till bloggen först
7. oj, svår fråga, är ju länge tills dess så jag vet inte alls faktiskt!
8. inte tänkt så långt men skulle tro något med hästar då jag är så intresserad äv de
9. ja de är jag
10. lite små saker men så är de ju alltid, inte är perfekt ;)
11. ja
 
Från http://myponnyworld.blogg.se
- Vad är bäst med Embla?
- Hur många gånger har du ramlat av?
-Kan du göra mer videoinlägg?
-Vad är det bästa med Sigrid?
-Om du fick önska dig vad som helst vad skulle det då vara?
-Ska det bli kul att börja på Läroverket?
-Vad är bra/dåligt med Embla?
-Skulle du vilja ha en till ponny?
-Hur gammal var du när du börja rida? :)<33
Svar:
1. Att hon aldrig menar något illa, hon är en riktig hjälte för mig. Vi båda älskar varandra!
2. På Aroma så har jag tappat räkningen för längesen men Embla har jag ramlat av på två gånger
3. Ja, någon gång
4. Att hon är trevlig och ofta köper saker till mig
5. Finns så mycket att önska men jag vet inte rikigt, är så nöjd med de jag redan har
6. japp
7. Bra: En riktigt bra vän men sen också att hon är en sån ponny jag alltid velat ha
Dåligt: Att hon oftast inte vill stå stilla i transporten när vi är framme på tävling/träning
8. Alltså ja visst de skulle vara kul men jag vill faktiskt bara ha en ponny och det är Embla, allt fokus på henne. Skulle jag ha ponnyn som kan allt, ja då skulle jag vilja ha en till ponny kanske men nu finns inte tiden till en till ponny då jag tycker det är fel att inte lägga all tid på ponnyn som behöver det. Jag trivs bäst och hon trivs bäst. Finns inte i tanken på en till nu :)
9. jag var 6år när jag började rida men jag tog där 1års uppehåll då jag blev rädd för att rida på ridskolan. Men pysslade och donade dagar ut med Aroma sen började jag rida igen och blev farligt orädd och det har hållit sig
 
Från Michelle http://ryttarnakaos.blogg.se
 1. Vad är det högsta du hoppat med embla? ;)
2. Vilken färg Har du på dina tur trosor? (HAHA) ;);)
3. Hur lågt vill du komma i dressyren?
Svar:
1. Hmm lite svårt att svara på då jag oftast inte brukar fråga min hopptränare hur högt hindrana ligger på men nör jag svälv mätt upp så är det 120 cm
2. Haha har faktiskt inga specielle tur trosor ;)
3. LA kanke, inte så viktigt för mig tävlings messigt tar det som en träning för hoppningen
 
Från http://wilmafur.blogg.se
1. Hur högt tävlar du?
Tävlar du hoppning/dressyr/fälttävlan?
Vad tycker du om min blogg (wilmafur.blogg.se)?
Vilka bloggar läser du? :)
Svar:
1. Jag tävlar i hoppnig upp till LB då min ponny är väldigt grön och under utbildning. Men vi ska om bara någon tävling starta LA, så ja, LA i hoppning.
I dressyr så tävlar jag bara som en träning för hoppning så jag har tävlat dressyr bara någon gång och då tävlar jag LB:1
2. Super fin blogg!
3. Har ett inlägg som redan är publiserat på bloggen där alla bloggar jag föjer dagligen är länkad :)
 
Från http://systrarnaemstron.blogg.se
1. hoppning/dressyr??
2. Favorit bloggar?
3. Bästa med att blogga?
Svar:
1. HOPPNING
2. Alla bloggar jag läser är mina favorit bloggar!
3. Att dela med sig av sin fritid och kunna skriva ner det, de gör så att man minns mycket bättre och tänker efter tex efter en rid tur, ''ja vad tränade jag egentligen på idag'? och sen kunna kika tillbaks på de man skrev förr
 
 
Från Julia J http://hudikryttare.blogg.se
1. fick dig att köpa just Embla?
2. är det någon gång som du bara har velat ge upp allt och slutat under tiden med
Embla för att det till ex kanske har gått dåligt osv?
3. svart/skimmel
4. häst/ponny
5. mycket märkessaker/lite märkessaker
6. blå/brun
7. justin bieber/ Ulrik munter
Svar:
1. Jag fick ett tips om att det fanns en c-ponny till salu som var lite speciell men skulle nog passa mig bra. Jag var aldrig inne och kollade på någon annons på henne utan jag åke och tittade och red henne. Förrsta gången och dessutom nästan alla andra gånger jag red henne gick det skit!
Jag minns verkligen hur svår jag tyckte hon var men att jag tyckte om henne så mycket. Det skulle bli en utmaning! Red även några andra hästar som var till salu men de var inget intressant för mig då dom redan kunde så mycket. Men jag lånade hem henne och red mycket, kände efter och testade på mycket. Jag ville vara noga så inget skulle bli fel. Och tillslut så bestämde vi att köpa henne. Jag ville köpa henne just för att hon är en sån speciell ponny som har så mycket kvar att lära, Embla är Embla det  är inte någon ponny man hoppar över. Kan knappst känna igen henne från att jag köpte henne till nu!
2. Aldrig tänkt tanken med både Embla och Aroma!
3. Svart
4. ponny
5. mycket mäskessaker ;)
6. blå
7. hmm, tycker inte någon av Jstin Bieber eller Ulirik Munter är bra
 
Från http://natalieebystrom.blogg.se
1. varför valde du dig att köpa embla?
2. hur fastnade du just på henne?
3.  tycker du att du har utvecklas mer i din ridning med embla eller aroma?
4. hur länge har du ridit?
5. solsidan/justin bieber
6. glass/godis
7. häst/ponny
8. vatten/mjölk
9. trav/galopp
Svar:
1. Just för att hon inte kunde så mycket och var grön. Men mycket kvar att lära. Och för att jag visse att Embla skulle kunna för hon ville lära sig och var och är alltid så possetiv!
2. För hon är var den ponny jag alltid velat ha
3. Vi red ju in Aroma själv satt man har ju lärt sig massor på henne och just för att hon inte var en lätt b-ponny, tjuriga damen kallar man henne även om hon gillade att ha mig på ryggen mest så var det ändå dumheter och tönteri att hålla på med. Och med Embla så har jag lärt mig jätte mycket från att suttit på Aromas rygg, jätte svår fråga. Jag har utvecklats ungefär lika mycket på båda. Helt olika ponnyar är dom men ändå något gemensamt har dom
4. ca 8år tror jag
5. Solsidan
6. godis
7. ponny
8. galopp
 
Från http://klaarabella.devote.se
1. var det kul på gothia tyckte du?
2.vad är det bästa med att rida?
3. ska du på justins konsert?
4. hur många bloggar besöker du om dagen ungefär?
Svar:
1. Super kul!
2. Allt som tillhör ridningen!
3. nepp
4. 8, 9 kankse
 
Från http://jonnamarsch.blogg.se
1. Finaste färg på häst?
2. Favorit färg?
3. Är embla en lätt riden häst eller är hon svår riden? 
4. Vilken är emblas bästa kompis?
5. Tycker du om din iPhone? ;) 
6. Snyggaste märke på häst saker?
7. Ska vi rida någon dag?
Svar:
1. mörk fux och svart
2. rosa
3. svår riden
4. Main Top och mig ;)
5. japp
6. Kingsland är nog snyggst
7. Ja de ska vi :)
 
 
Från http://annamerzedes.blogg.se 
vad är dina mål med embla i hoppningen?
högsta du hoppat på bana/enstaka?
vem är din ALLRA bästavän?
Ska du köpa ny häst efter embla?
Vilken ras gillar du mest?
Svar:
1. Ganska svårt att säga exat mål med henne då vi har lång tid kvar med varandra men sm skulle vara kul!
2. Svårt att säga hur högt på bana då jag inte brukar fråga mina tränare hur högt bommarna ligger på med jag kan svara på att jag har hoppat en kombination på 120 cm
3. Alla mina vänner är mina bästavänner
4. ja det ska jag
5. gotlandsruss!
 
Fler frågor från http://natalieebystrom.blogg.se
hur många rosetter har du?
hur många gånger har du vunnit, kommit tvåa och trea?
har du både hopp och dressyrsadel?
vart rider du oftast, i paddocken eller ut i skogen?
blir hon het när du rider ut så hon studsar och vill dra iväg?
Svar:
1. Jag vet faktiskt inte hur många rosetter jag har kankse 25/30 skycken
2. Tog inga plaseringar på Aroma i LC då vi alltid vägrade ut oss så jag tog bara LD rosetter på henne.
Men med Embla började jag tävla förra året i LD LC för hon var lite riden när jag köpte henne och då kom jag 3a två gånger. Sen de här året då jag tävlar fullt ut och satsar så har jag kommit tvåa typ 5 gånger och tre en gång, äsch de där blev rörigt helt ärligt så har jag noll koll på de där ;)
3. ja båda
4. ut i skogen
5. olika gånger, ofta när jag rider med andra i sällskap blir hon het och vill dra iväg men då är det vinnarskallen som kommer fram!
 
Från Ida
Tjo, när kommer du börja MVS med embla?
Svar: när jag kvalat till de och känner oss redo
 
Från Malva
Hur länge har du ridit?
Vad hoppar du för klasser? 
Mål med embla i år, tävlingsmessigt?
Vad tycker du om dressyr?
När tycker du man ska ha väst och inte?
Märken/hööks?
uteritt/träning i tex. paddock?
GPA/JW hjälm?
Svar:
1. ca 8år
2. jag hoppar LC LB men ska om någon tävling gå upp i LA
3. Felfria LA rundor
4. Jag tycker dressyr är jätte viktigt och inte är något man hoppar över för att det går dåligt och är tråkligt
5. Väst tycker jag man ska ha när man hoppar/markarbete och rider ut. När man rider dressyr på bana så kan man hoppa över den då det bara blir obekvämt. Men sen tycker jag att man nästan alltid ska för det är så onödigt om man skulle ramla av och göra sig illa för att inte använda västen.
Sen kan jag själv vara lite slarvig och hoppa över västan när jag tex rider ut men oftast tänker jag efter och tar västen ändå i sånna lägen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
  

Home from Gothia!

Idag lämnar vi Göteborg!
Ni får höra senare hur allt gått och varit! Tänk att vi har varit med och deltagit i världens största cup, de är coolt!  
Äntligen får jag komma hem till Embla <3
 
 
 


Saknar dig!!!

Saknar embla så jäkla mycket! Vill ha åkt hem från första dagen endast för att jag saknar henne. Även fast vi har skit kul här men imorgon får jag träffa henne <3


Frågestund!

Glöm inte frågestunden, fråga en fråga innan det för sent!
Länk till frågestunden där du ställer din fråga! http://ellenoembla.blogg.se/2012/july/fragestund.html#comment 
:D:D:D
 

Hiss!

Jag hissar alla ponny killar!
Så jäkla moget och starkt att kunna stå för att gilla hästar och att tävla och träna. Det är väldigt få killar som tävlar ponny och de tycker jag verligen är synd! Men i de högsta hästhoppnings klasserna är det nästan bara män som rider. Sitter man och kollar på hästhoppning på tvn så är det fler män än vad de är kvinnor.
Ofta är det killarna som har talangen för ridning. Oftast är dom mycket modigare och tuffare desstuom mycket mer vinnarskalle. Alla killar har inte de och det finns många tjejer som är så också men det är nog vanligast bland killarna!
Var rädd om killarna som rider ponny för de är oftast där deras tid tar slut, peppa dom!
För oftast dom som ligger i och tycker det är kul ser man på tvn som äldre! ;)
 
 

Bloggar jag läser!

Nu ska ni få veta vilka bloggar jag läser och de är:
 
http://myponnyworld.blogg.se
http://alvatrane.blogg.se
http://nelleberntsson.se
http://jonssonjulias.blogg.se
http://ryttarnakaos.blogg.se
http://natalieebystrom.blogg.se
http://tindraoaroma.blogg.se
http://annamood.blogg.se
 
Sen läser jag några andra också men dom följer jag inte och läser varje dag :)

Så coolt!

Tycker verkligen dom här schabraken är riktigt snygga!
Går nästan inte att välja mellan alla tre färger men måste säga att de turkosa var väldigt snyggt. När man använder ett sånt så räcker det att bara ha shabraket som något i outfiten som är färgglad. Sen räcker det att man bara har någon neutral färg som passar till färgen på allt annat.
Hiss till dessa schabrak!!  
 

Glöm inte frågestunden!

Glöm inte att fråga en fråga på frågestunden, vem vet, kanske svarar i vedeo inlägg men de är endast om jag får många frågor!

Ställ en fråga på min frågestund! :D

Länk till frågestunden:

http://ellenoembla.blogg.se/2012/july/fragestund.html#comment

 

Världens snyggaste och finaste ponny! ♥


Denna ponny är den coolaste som finns!


Fredag!

Fredag den 13 idag! Bäst att man tänker lite på vad man gör ;) Rider med Alva idag, vi rider ut i skogen då och sen går jag nog in på banan och kör igenom henne en sista gång innan jag åker bort. Sjuk att vi åker imorgon, en dag kvar!!! Har gjort några tidsinställda till er men ska också försöka mobil blogga lite också. Bloggar mer sen idag :)


Godmorgon!


Finaste!


Åsikter kring bilder och elaka kommentarer!

Det är ofta folk får elaka kommentar på sin blogg eller någon annan stans.
Ofta för bilder. Den elaka kommentaren kan vara precis vad som hellst! Mycket för vad hästen har för bett och att bilden ser illa ut, att kanske de ser ut som att ryttaren tex drar i hästens mun. Egentligen är de jävligt taskigt att kommentera något sånt om man inte ens känner hästen eller ryttaren. Om ni skulle se en bild på ett ekipage och just du skulle tycka att de ser ut som att ryttaren är elak och drar hästen i munnen med ett skarpt bett. Så ska ni inte behöva kommentera för ni vet inte vad som kan ha hänt, ni har ingen aning av att bara se på en bild!
De kan ha häst precis vad som hellst men att kanske att ryttaren tycker att bilden ser lite rolig ut att hon vill lägga ut den på sin blogg.
Men skulle man veta själv, jo där drog och och slet i min häst mun så tror jag inte att någon skulle vilja lägga ut bilden på datan med den känslan även om de inte ser ut så och att ändå ingen vet att jag gjorde de så tror jag inte att ryttaren vill lägga ut bilden ändå bara för att hon/han vet själv att hon/han behandlade hästen fel där på bilden.
Var man själv på tävlingen/träningen och såg hur ryttaren behandlade hästen fel så ja kommentara de på hennes/hans blogg och säg de då men inte om du inte vet vad som kan ha hänt för de kan ha hänt vad som helst!

Fortsätt så!

Kul att jag fått så mycket kommenatarer till frågestunden, forstsätt så! Alla ska fråga :)
Bloggen växer även, kul att se!
 
Idag red jag men Tilda och Alva. Haha söta våra ponnysar är :) Hann precis rida klart innan regnet kom. Idag ska jag fortsätta med packningen och göratidsinställda till er medans jag är på gothia. Så var beredd på uppdatering under den veckan även fasst jag inte är hemma!
 

Frågestund!

Nu kör jag på en frågestund här på bloggen!
Alla ska skriva en fråga. Svaren får ni V. 30. Alltså om ungefär två veckor.
 

Embla♥

Red lektionen på Embla idag. Hon var super fin! Skönt att få jobba igenom henne i båda sidorna och göra henne riktigt mjuk! Dock blev hon lite less på slutet då krafterna började ta slut men de är inte undra på då hon reds till nansta hemifrån mig innan lektionen. Men hon jobbade på riktigt bra idag! :)
 
 
 

Foder mm..

Det finns ju 1000000 olika sortes fotertillskott att ge sin häst. Men är alla verkligen bra?
Havre, betfor, miniraler, pellets mm vet man ju vad de är. Så ja dom är ju bra. Men sen finns det även massa annat skit som ''ge din häst de här så får den extra energi till blablabla... Jo vissa kan ju funka men jag tycker nog att man ska ha lite koll på fodret och veta vad man stoppa i hästen.
För att veta precis vad man ska ge hästen och hur mycket så är grunden, hö analys. Gör du en analys på ditt hö för att se vilket värde höet har så kan du själv eller be någon du känner som är bra på att räkna ut sådant se hur mycket hästen ska ha och vad den ska ha för tillskott.
 
Man ska även passa in tider då hästen ska få all sin man. Hästar som äter mycket per dag ska ha sin mat uppdelad i olika tider så den inte får allt på en gång. Fodret ska ges på kvällen då de tar 12 timmar till fodret omsätts till energi ut i kroppen. Det är derför fodret ska ges på kvällen. Dock ska inte betfor ges på kvällen då de tar betydligt mycket mindre tid till att bli energi. Ges de på kvällen så lägger sig enegin i bena.
Betfor är bra att ge hästen mellan klasserna på en tävling för att ge den extra enegi.
 
 
  

Nya fina skydd till Embla! :)


Hiss!

Hissar dessa dyon chaps!
Riktig sugen på dom men jag tror att jag föredrar ridstövlar ändå. Men riktigt snygga!
Kostar 2 199 kr.
 

Godmorgon!

Vaknade för ett tag sen. Ska äta frukost nu och sen börja packa tills på cupen.
Senare idag ska jag rida till nanasta. Är dressyrlektionener där idag som jag ska vara med på. Så Embla får sig ett riktigt ridpass idag, först rida dit och sen dressyrlektion. De är bra de!
Sen ikväll är det fotbollsträning.
 
 
 
 
 

Trött!

Var på stan idag igen med mamma och syster. Blev nått litet köp idag, liniment, pälsglans och gummistövlar på granngården. Red embla när jag kom hem. Klättrade en sväng i skogen och sen red vidare till en ridbana som ligger en bit bort från mig. Körde igen henne i alla gångarter. Fin var hon! :) Imorgon får embla flytta tillbaka till nansta. Kör på till fredag sen åker jag till Göteborg på gothia cup och är borta en vecka så den vecka får hon gå på promenader och vila. Då börjar sommarvilan. Godnatt!


Följ mig på instagram!


...herregud!

Åsså blogg.se.. Blir faktikst ganska less!
Asså den där jävla kossan som kommer upp. Den gör ju en bara argare än vad man är på blogg.se. Allt var ju så bra förr, varför liksom göra allt nytt och sämre?
NU FÅR NI TA OCH FIXA ALLT SOM INTE FUNKAR!!
 

Godnatt!


Tävling hos Nellie Berntsson!


Regn hela veckan..

Ska bli regn hela veckan, suck.. :( Ska rida i vilket fall, skiter i om de öser ner för nästa vecka är jag i Göteborg hela veckan satt embla har sommarvila då med lite promenixar och små skogsturer antagligen. Hon måste hålla igång lite då jag kommer hem nästa lördag och tävlar på torsdag. (viktig tävling!!!) förfrågan om att få vara med i lagets sista omgång i Bollnäs :) Nu ska jag packa ihop till fotbollsträning, lets go! ;) :(


åååååå...!!!

HISS!
Jag hissar dessa bruna Cavallo "Pallas'' ridskor, ruskigt snygga!!
 
 
 

This or that

kingsland / gpa
lång / kort
snygg / söt
smink / inte smink
dressyr träning / hoppträning
hoppa bana / bara några hinder
70 cm / 100 cm
Nellie Berntsson / linn olsson
One direction / justin bieber
Hästar  /
 innebandy  
Sommar /
Vinter
Gul / orange
Fälltävlan /
dressyr
Monte / galopp
pigg & busig /
Lat & seg
skräckfilm / komedi
choklad / chips
jeans / chinos
blått / grönt
högklackat / converse
John Whitaker / Kingsland
Hööks / Börjes
H&M / Gina
Ponny / häst 
Lokal LB / Regional LB
Mörk fux / ljus fux
Stilren outfit / mycket färger  
 

Lördag!

Klev upp tidigt imorse och stack ut och red. Konditios tränade henne i galopp i galoppbacken. Wow vilken piggelin jag red idag, hon älskar vekligen att springa! Trände mycket på tempovecklingar att kunna få tillbaka henne och sen på en lite kickning kunna få stor galopp med lite fart.Tränade henne så hela vägen upp och hon lyssnade lika bra framåt som bakåt. Sen lufsade vi hem genom skogen, böjde och kände igenom henne lite.
Åkte sen in till stan och köpte täcket som jag skrev om på väg in och nu sitter jag rastlös och har inget att göra..
I eftermiddag ska jag duscha och shamponera hela Embla och sen inviga ny täcket under kvällen/natten.
 
 

Granngården

På väg till granngården för att köpa mig ett flugtäcke åt embla. Hon blir så besvärad av alla myggor, flugor, bromsar och knott. Dom har bitit sönder henne och flugsprayen suger, funkar inte alls så tycker inte hon ska behöva stå och vifta bort insekter hela dagarna. Hon ska främst få ha täcket på kvällar och nätter. Hon ska inte alltså ha täcket hela dagarna. Trodde inte mig själv att jag skulle ta mig och köpa ett sånt men nu när jag faktiskt ser hur dom hela tiden sitter på henne och hon har vissa jätte stora bett så kan de vara skönt att avlasta på kvällar. Hon blir alltså ganska drabbad om man säger så!


Rödhåriga damer

Tänkte att jag skulle ta upp dom bestämda rödhåriga stona nu. Alltså fux stona.
Ja ni kanske har hört att människor som är rödhåriga har lite mer temprament och humör än oss andra och de stämmer alldeles precis på dom rödhåriga stona också. Alla fux ston är inte sånna men de finns en hel del också. Dom är oftast ganska tjurig och vill göra på sitt eget vis och envisa!! Man får därför låta dem göra lite på sitt eget vis som är ok. Fux ston är oftasts mer känslig mot höga ljug och mer tittig.
Jag har ju nämligen en liten sån dam här vid min sida.. ;) Embla är ju ett fux sto. Jag tycker faktiskt om när dom är envisa. Dom ger inte upp! Men de kan även finnas ryttare som inte passar in med ett fux sto. Man böhöver nog ha väldigt myket tålamod och vara lugn men också gasnka bestämd med vad som är rätt och fel, ge det en chans.
'Hittar man alla knappar och är vid samma sida som sin fux så kan man få dem att göra allt för en, sägs de!' 
Så läste jag vad Angelica Augustsson skrev i en tidning. Hon själv har ju uppfostart ett sådant sto.
Och de stämmer. Från början jag ägde Embla så förstod jag inte henne alltid och var lite ovan men nu när jag känner henne så vet jag att vi båda gillar varandra och de märks att Embla är ärlig mot mig och schyst. Hon ger ALLTID allt för mig när de väl gäller!
 
 

SOMMAR <3

Åå vilken härlig sommardag de varit idag! Precis som de ska vara hela sommaren!
 
Dagen började med att jag klev uppt tidigt för att hinna rida innan de blev så varmt. Red samma sväng som igår fasst åt andra hållet! x)
Embla fick sig en kall svalkande dusch innan hon fick komma ut i hagen igen.
Åkte sen till stugan och spenderade min dag där. Var så jäkla hett där, har solat och badat hela dagen!
Ska även dit imorgon så jag kan ta några bilder som kan komma upp på bloggen.
Ska rida senare på kvällen då de inte är så varmt. Gälller att rida tidigt på morgonen eller sent på kvällen sånna här varma och soliga dagar!
Nu ska jag snart sova. Godnatt!
 

Dåligt av mig..

Förlåt för dålig uppdatering här på bloggen. Men jag har faktiskt ett liv utanför datorn också!
Har heller inte världens blogg lust men jag gör de ändå så kanske den kommer tillbaks :)
Nu på sommaren kommer bloggen ligga lite nere på dagarna då jag mest är ute och inte spenderar så mycket tid åt datan. Men på kvällar så ska jag vara bättre!
 
Tänkte berätta lite saker som jag gjort under de senaste dagarna.
Har varit och tränat med Hammarström hemma hos dom för Gaby Yong Shing :D
Kan säga att de gick verkligen JÄTTE BRA! :D Super var Embal, så kul!
Har även tagit hem Embla så nu står hon och har lite sommarvila från all träning och sånt några veckor. Hon kommer stå  hemma här unge fär 3 vecker kanske 4. Hon ska hem någon vecka inna bollnäs tävlingen så hon vilar ordentligt inne i stallet och jag hinner rida lite viktiga ridpass fram till tävlingen då jag ska på fotbollscup i göteborg två veckor innan, alltså kommer hem 1 vecka innan tävling. Men de kommer fixa sig då jag planerat bra!
 
Imorgon ska de bli fin väder så jag rider tidigt på morgonen och sen kanske åker och badar!
Godnatt!  

Dagen

Klev upp tidigt imorse och åkte till Alva och följde med dom till söderhamn på tävling och kollade.
Jag tävlade inte idag då de gick så bra igår så jag ville spara på henne. Hade de gått dåligt i LB igår så skulle jag åkt och hoppat de men de behövdes inte ;)
Gick bra för de flesta känner, grattis till er! :D
 
Red Embla när jag kom hem. Hann inte så långt inna de började spöregna.. Jaja sånt är livet. Jag red ut på henne iallafall en sväng. Pigg och galen var hon, hehe. Har inga planer för imorgon vad jag vet än.
Ska kanske ta hem Embla så hon får gå på sommar vila någon/några veckor här hemma. Hon ska inte vila, utan att röra på sig, hon ska ut på härliga uteritter och så men hon är ledig från alla träningar och sånt.
 
 Nu är jag sjukt trött, varit uppe tidigt på morgonen två dar irad nu och fulla dagar med hästerier och då tar krafterna slut ;)
 
   
 

RSS 2.0