Dagen

Sitter nu och har nyss ätit lunch.
Jag har nu hela mogonen/ förmidagen städat bland alla mina saker i stallet, en riktig höst städning!
Är inte klar än men måsta ta en liten paus och äta. Ska göra klart de sista om ett tag och rida Embla. Hon ska få ut på en tur i skogen. Mysigt!
 
Idag har jag inget speciellt inplanerat. Ska göra lite läxor och träna. Å baka vill jag ju göra! ;)
 
har ni några önskemål på vad jag ska blogga om? Själv har jag ingen aning alls om vad ni vill läsa eller vad jag i huvudtaget ska blogga om så kom med förslag tack!
 
 

Tröttast!

Tråkig dag i skolan, värdelös känns de som.
Red Embla med Alva i skogen, kulkul! :)
 
Nu är jag så fruktansvärt trött satt jag måste snabbt publicera dehär inlägget innan jag somnar, vet kanppast vad jhhag skriver!!!!!!!!
 
Aja godnatt! :p
 
 
 

Torsdag!

Skön dag i skolan idag, älskar torsdagar! Slutar tidigt och har rätt sköna lektioner.
Nu snart ska jag göra mat åt familjen, så jag kan rida osv sen utan att det blir så sent.
Har en hel del plugg som ska göras. Usch har mycket nu tycker jag och sen då? Kan ju bara tänka mig vilken panik jag kommer få i mitten av terminen...
Så där har vi anledningen till att jag inte bloggat något på ett tag. Och ni får räkna med så ibland också då jag inte hinner med helt enkelt!
 
Embla ska få gå på en mystur i skogen idag!
Red henne i regnet igår och antagligen som de verkar slipper jag de idag? :D
Less på regn nu!
 

Tisdag

Idag blir det dålig uppdatering kan jag lova er. Direkt efter skolan så gäller det att skynda sig och dra iväg på fotbollsmatch. Vi ska vinna!!
Embla vilar idag. Sen kommer jag hem på kvällen och då ska läxa fixas. Kanske att jag hinner med något inlägg då?
Nu ska jag göra ordning mig för skolan!


Outfit!

Slängde ihop en snygg outfit. Inte så snyggt gjord men snygga prylar! ;)
 

Godmorgon!

Sitter nu och äter frukost. Ska snart iväg på tävling och titta i delsbo.
Har lite saker som jag ska hinna med iidag, rida, börja med engelska läxan, matte, so och fotbollsträning. Allt de där ska jag hinna med på en eftermiddag eftersom halva dagen går till att vara i delsbo.
Jag önskar alla ryttare idag som jag känner lycka till idag! Det kommer gå jätte bra! :)
 

Lördag kväll!

Ikväll så ska jag ha myskväll framför tvn men Sigrid och Oskar.
 
Imorgon följer jag med Tilda och Ella på tävling i delsbo för att titta på Ella som ska tävla.
Faktiskt så känner jag mig inte så jätte avensjuk på att alla andra ska tävla. Delsbo är inte stället att hurra för!
Dålig tävlingsbana, ingen framridning, alltid kaos i litet ridhus som framhoppning och ja, fortsätter vädret som idag så är de ju inte så kul heller!
Hoppas verkligen för alla som ska tävla imorgon att det inte regnar, usch det är inte kul med tävling i regn!
 

Nrf

Nästa år tävlar jag för Nanstas sport ryttarförening!


I´m back!

Hej!
Nu är jag tillbaka till bloggen igen!
 
Idag tog jag sovmorgon. Klev upp och gjorde kemi läxan. Åkte sedan till delsbo med mamma och farmor på skördesmarknad. Där dom sålde massa grönsaker och annat.
Har regnat hela tiden så jag åker till stallet ikväll och rider ut på Embla en sväng i hopp om att det slutat regna då!
 
För ett tag sen så började vi med att ha Embla inne på nätterna då det är så kallt och fuktigt ute på nätterna. Mycket skönare att ta in henne så hon får sova ordentligt utan att frysa. Det känns bättre att låta henne äta hö istället för att bara leva på blött gräs. Gräset får hells kombineras med hö och foder såhär på hösten.
 
Nu: engelska läxaaaaaa... suck!
 
 
  

Ljusdals tävlingen!

Berättar lite kortfattat om hur tävlingen i ljusdal blev.
Okej, vi börjar med de bra.
 
I LC var både jag och Embla taggade till. Det var många som var felfri med bra tider. Jag hade bestämmt mig för att ta en bra tid. Hade koll på alla tider då jag startade sist i klassen.
Vi gick felfritt och helt säkert genom hela banan. Vi gjode en rikigt bra fas två. Gjorde tajta snäva svängar och de räckte till en andra plats! :)
Kul när man satsar lite och de ger resultat. Lite surt var de ändå när det inte ens skillde en sekund till att vi skulle tagit första platsen men jag är jätte jätte nöjd. Det spelar faktikst ingen roll alls!
 
LB då. Ja vi kom inte längre än till framhoppning där de hände något som är en av de värsta jag varit med om i hela livet.
Embla var pigg och glad och vi skulle ta vårat sista språng på räcket.. När jag rider mot hindret så känner jag att vi ska komma för nära och jag skänklar på och hon hoppar av alldeles för tidigt och kraschar in i hindret, river med frambena och snubblar och slår en hel volt runt. Mer kommer jag inte ihåg än att jag klev upp fort från marken och ser att Embla fortfarande håller på att ta sig upp. Så hon och jag kliver alltså upp ungefär samtidigt.
Både Embla och jag blev chockade. Själv utav instinkt så hade jag kastat mig åt sidan direkt. Annars hade jag kommit under Embla. Tur hade jag att det gick så bra som de gjorde för der var en rikig vurpa vi var med om igår.
Valde såklart att inte starta någon LB igår då. Så istället kollade jag av om Embla blivit skadad och hon kladrade sig även bra. Tog av sadeln och kollade ryggen då hon voltat med sadeln på och skrittade henne i ridhuset innan vi åkte hem.
Idag mår jag bra och även Embla.
Igår hade vi hit en som brukar komma och köra lite laser, massera och kolla av Embla. Hon kom och kollade speciellt den här gången efter de som hänt. Embla är inte rikigt 100 i höger fram ben som hon mest blivit drabbad av. Hon är även öm på höger sida av ryggen. Som ni hör så är det höger sidan av henne som blivit drabbad av vurpan.
Hon är inte jätte halt så jag kan rida henne lätt i både skritt och trav för att hålla igång. Hon kommer tillbka efter 2 veckor och kollar igen. Hon sa att antagligen så har ju hon blivit bättre tills dess. 
Under denna vecka så har jag ridit henne och jag känner inte av att hon är halt eftersom det är så lite. Men de gånger jag rider henne så är hon ruskigt pigg!
Men det inte inte konstigt alls när man gör en 10 poängs omkullridning och hon blir lite skruttig. Man kan ju tänka sig själv cykla omkull. Oftast gör man ju illa sig, man blir lite halt och får blåmärken och sånt går ju inte bort på några dagar utan de tår någon vecka. 
Jag är glad över att det inte blev värre än vad som kunde ha hänt!
 
Nu fram tills då hon kommer igen så ska de bli bara mysiga uteritter men mysiga täcken och bara skön ompyssling på allra bästa sätt!
 
Har fått mig en rikig genomtänkare efter dehär. Man ska inte bli sur och besviken för rivningar och vägran utan det kan hända så mycket värre saker som tex den här händelsen.
 
Världens finaste ponny! ♥
 
 
 
 
 
 
 

Godnatt!

Ska ta mig till sängs snart. Är verkligen jätte trött nu!
Embla och jag är riktigt taggade tills imorgon på tävlingen. Nu ger vi järnet!


Fredags trött!

Ligger helt slut nu i soffan efter en hård vecka. Skönt med helg nu!

Idag gick vi till 15.10. Kom hem och gjorde mat. Åkte sen till stallet och red två hästar. Först red jag embla på en tur i skogen. Hon var super!
Red sen jacasso, red honom åt Lena som äger honom. Hon ville jag jag skulle rida honom så idag gjorde jag de då jag hade tid. Jacasso är en stor d-ponny, om han ens är en d-ponny längre? Han är iallafall unghäst och lite riden. Han skulle behöva all tid i världen för det är verkligen en ponny med gott hjärta även om han numera är en problemhäst. Men det kommer ordna sig så fort han får tiden.

Tog en dusch och sen la mig i soffläge men godis och chips!

Imorgon väntas förberedelser för tävling i Ljusdal på söndag.
Ska även in och kolla på ryttarcupen. Emblas uppfödare är med där och tävlar med sin häst. Så ska kolla på henne. Idag tog hon även hem en 5placering, grattis! :)

Säger godnatt nu innan jag somnar!


Snyggt!


Måndag

Sitter och tränar på spanska läxan nu. Gjorde ett litet avbrott mitt i allt och bloggade lite istället ;)
Idag ska Embla ut i skogen. Njuta av livet och bara chilla lite. Helt vanlig tur i alla gångarter, inget krav sätts på henne. Hon ska inte behöva tänka så mycket utan bara njuta :)
 
Skolan var helt ok för att vara måndag. Vårat schema är absolut värst på måndagar så skönt att den dagen är klar för veckan iallafall!
 
Ikväll ska jag:
*packa till friluftsdag med klassen imorgon
*plugga spanskan
*duscha
*sova (tidigt ikväll)!
 

Två tävlingar

Ljusdal 16/9. Hoppnig.
En lokal lite mindre tävling men då vi bor så nära så passar vi på. Hoppar LC och LB. Kan vara kul att hoppa LC som jag inte gjort på ett tag nu :)
 
Delsbo 22/9. Hoppning.
Hoppar LB och LA. Tillbaka på spåret, haha närå ;)
Hoppas och ber till gud att underlaget på deras bana inte är så tungt som alla andra gånger..
 
Sen är det fler tävlingar som vi ska på men de här är de två närmsta :)
 
 
 

Söndag

Vaknade brevid Alva hemma hos mig. Hon sov över här inatt sen marknan igår.
Vi har nyss ridit våra söta ponnys. En tur i skogen + ridbanan på slutet. Embla jobbade på rikigt bra där på ridbanan. Jag kände mest så hon var med och fattade vad vi jobbade på.
 
Nu ska rummet städas och göras ordning. Lite plugg och annat ska även jag hinna med. Lite söndags göra ;)
 
 

Plugg..

Har suttit och pluggat en hel del nu på morgonen.
Engelska glosorna sitter nu men har då spanska glosor och verb kvar att plugga in. Även lite matte ska jag hinna med. Sönt när man väl har de gjort ändå. Får ta och bita i! ;)
 
Ska rida med Alva sen. Blir en skön tur ut i skogen med hästarna. Ska fortsätta plugga tills dess så jag har de gjort. Har ändå inget bättre för mig att göra. Vädret är hel knäppt ute, soligt, blåsigt och ändå regnar de..?
 
Kanske ses ikväll på maknan, vem vet? :)
 

Höst!

Hittade ett snyggt fleecetäcke och ett schabrak i två snygga färger från Hööks.
Fint nu till hösten!
 
999 kr för täcket.
 
 


Schabraket kostar 599 kr.

Godmorgon!

Tog en välbehövlig sovmorgon idag vilket var jätte skönt!
Hade en rolig kväll igår på marknan.

Idag har jag inga speciella planer för dagen förutom att jag ska rida Embla och ikväll gå på marknan igen. Nu ska jag kliva upp ur sängen och ta och äta frukost. Bloggar mer sen :)


Fredag imorgon :D godnatt!


Myser med Wilma innan jag ska sova, godnatt!


Dressyr med embla!

Embla var inte riktigt mjuk i början på lektionen men blev riktigt loss sen.
Hon jobbade på bra tycker jag. Galoppen var kanon! Väldigt fin och samlad. Super! :)

Nu har tränat på en hel del i läxan. Känns sköt att kommit en bit och vara i tid med läxorna. Måste försöka hålla de året ut så man inte kommer efter och allt bara blir kaos.

Bloggar mer imorgon förhoppningsvis!


onsdag!

Kort dag i skolan idag. Slutade kl 1, skönt! :)
 
Sitter just nu här och ska nog snart ta och göra lite läxa. Har några läxor, eller ganska många faktikst.. Är det något jag verkligen hatar så är det läxor!
 
Rider dressyrlektion på Embla ikväll. Jobba jobba hårt med dressyr musklerna ;) De blir nog bra, hon är så duktig så!
 
 
 

Måndag, skola..

Ska snart cykla till bussen för att åka till skolan.. Får se hur mycket jag orkar av dagen då jag är lite halv sjuk sådär..
Måndagar är den värsta dagen på veckan och även att vårt schema är jobbigast på måndag.
Hörs mer sen! :-)


Nýtt!

Tryck F5 så ska ni alla få se något riktigt snyggt! :D
Nu har den nya designen som Julia http://jonssonjulias.blogg.se/ fixat åt mig.
Jätte fin blev den! tack så himla mycket! :) 
Nu har jag nog fått lite mer inspiration till bloggen så jag ska bli bättre på att hålla uppdaterningen.
Men ni vet ju också alla att nu när skolan börjar så är det mycket med både häst och annan fritid men ska försöka med de bästa med bloggen ändå!
 
 

Igår

Befann mig igår i Timrå på hopptävling.
Startade en LB LA. LB gick bra hon hoppade fina säkra språng dock väldigt seg. Vet inte riktigt var all energi som Embla brukar ha hade tagit vägen? Men i omhoppningen gick hon väl upp en halv växel sådär men vi tog oss runt en klurig bana med 15 språng felfritt. Och de räckte till en tredje plats! :)
Trodde inte vår tid på 33.98 skulle ta oss till tredjeplatsen men jorå de gjorde den. Lite surt dock när jag kollar på 1 och 2an som inte heller hade så snabb tid. Hade inte Embla varit så seg så hade vi nog kommit på bättre plasering men jätte nöjd är jag! :D
 
LAn, nationell, alla hinder maxade, svårt bana, ja allt de tog vi oss egenom med 4fel. Lite missförstånd mellan Embla och mig. Hon hoppade av alldeles förtidigt på en oxer och hon slog i med frambenet men de gör inget för annars hoppade hon super bra!
 
Super nöjd över dagen förutom att det regnade hela dagen!!
Blev jätte blöt och kall och hade inte med något ombyte så idag har jag jätte ont i halsen..
Aja får hoppas på att bli bättre nu snart.
 
 
Tyvärr ingen som fotade så inga bilder från denna tävling, sorry :(
 
 
 

Jag


RSS 2.0