Foder mm..

Det finns ju 1000000 olika sortes fotertillskott att ge sin häst. Men är alla verkligen bra?
Havre, betfor, miniraler, pellets mm vet man ju vad de är. Så ja dom är ju bra. Men sen finns det även massa annat skit som ''ge din häst de här så får den extra energi till blablabla... Jo vissa kan ju funka men jag tycker nog att man ska ha lite koll på fodret och veta vad man stoppa i hästen.
För att veta precis vad man ska ge hästen och hur mycket så är grunden, hö analys. Gör du en analys på ditt hö för att se vilket värde höet har så kan du själv eller be någon du känner som är bra på att räkna ut sådant se hur mycket hästen ska ha och vad den ska ha för tillskott.
 
Man ska även passa in tider då hästen ska få all sin man. Hästar som äter mycket per dag ska ha sin mat uppdelad i olika tider så den inte får allt på en gång. Fodret ska ges på kvällen då de tar 12 timmar till fodret omsätts till energi ut i kroppen. Det är derför fodret ska ges på kvällen. Dock ska inte betfor ges på kvällen då de tar betydligt mycket mindre tid till att bli energi. Ges de på kvällen så lägger sig enegin i bena.
Betfor är bra att ge hästen mellan klasserna på en tävling för att ge den extra enegi.
 
 
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0