Hej!

Nu tror jag att jag är på spåret igen med bloggningen!
Är faktiskt sugen på att blogga nu och så ska de väl vara? :)
 
Har helt enkelt inte haft lust att blogga så varför ska man göra något man inte tycker är kul?
 
Berättar lite kortfattat nu hur det är med mig och Embla.
Vi har haft en rikig otursperiod nu. Först att vi gick omkull på tävlingen i ljusdal och Embla blir halt efter de.
När hon blivit bra efter 2 veckor och ska börjas ridas igång så får hon korsförlamning. Och de är där vi är nu..
 
Hon fick de för ca 3 ceckor sedan. Då låg ett slags blodvärde på 60, och under 10 så kan man börja rida igen, vilket är väldigt högt. Hon fick vila i 2 veckor i hagen och boxen. Förra tisdagen var vi in till vetrinären och tog ett nytt blodprov. Vetrinären gjorde en rikig genom koll av henne och allt var bra. Men blodvärdet var dock inte nere under 10 utan låg nu på 16.4. Men det har ju gått ner bra mycket efter att hå legat på 60 och sjunikt till 16.
Vi fick vänta en vecka till. Den veckan har nu gått så alltså det var en vecka sedan vi var där och värdet låg på 16,4. Om precis en vecka ska blodprovet tas om.
Idag ska jag få börja sktitta små 10 min turer.
Värdet halveras efter ungefär en vecka så uträknat efter två veckor så skulle värdet ligga på 15 och de låg på 16,4 så vi var medvetna om att det kunde ligga över 10 än.
 
Tror inte att det blir någon ridning idag eftersom hon varken har några broddar eller sulor och all snö kommit. Hovslagaren ska komma så snart som möjligt men det är nog inte bara vi som vill ha brottar och sulor på våra hästar nu när snön kommit.
 
Det kommer ungefär ta 5veckor att komma tillbaka i vanliga rutiner efter allt. Men vi tar hand om henne på bästa sätt. Hon får massa ompyssling och mysiga varma täcken.
Vi har faktiskt köpt ett back on track täcke åt henne som hon har på sig på nättena. Tror faktiskt på dom täckerna!
 
Men Embla är pigg och glad, lite busig och full med energi! Nu när värdet är gasnka lågt så känner hon nog ingen smärta som förr. Då var hon mest sur, hon hade ju värk i musklerna.
Det går åt rätt håll och de är possetivt!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0